Forkjølte filmtips

Bihulene er tette og hjernen går på lavgir. Nesesprayen er nødvendig for å få sove, lommetørklene er innen rekkevidde. Bergens Tidende melder at influensaen er i anmarsj, jeg melder tre filmer som passer fint til forkjølede sinn.

Tangled eller To på rømmen er en av de beste animasjonsfilmene Disney har laget på lenge. Det vet jeg, for jeg samler på de. Her har de gått tilbake til de europeiske eventyrene, som mange mener de er best på, og laget en lekende vri på Rapunzel. Hun med det lange håret, vet du.
Historien er veldig god, karakterene har både personlighet og evne til å lære, og selv om du kanskje vet hvordan det kommer til å ende (noe som er fint når man er forkjøla), så vil du bli overrasket underveis. Flere ganger!
Animasjonen er også fortreffelig, men det jeg husker best var hvor mye den fikk meg til å le :)Idiocracy følger denne evolusjonære tankerekken: Når folk med lavere IQ får flere barn enn de med høy IQ vil de med lav IQ etterhvert ta over jorda.
En middels smart mann og en lokal hore fryses ned av den amerikanske hæren i et forskningsprosjekt. Men så blir budsjettet kuttet, prosjektet glemt, og de våkner ikke før verden er blitt…retardert. Plutselig er disse to menneskene de klokeste på jorda.
Ingen andre kan tenke mer avansert enn en 7-åring, alt kan løses med energidrikke og/eller vold. Historien er en herlig blanding av plausibe og usannsynlige hendelser, med dumme, dumme mennesker. Perfekt for en forkjølet hjerne.Dogma gir meg ungdomsminner, og jeg syns fortsatt den er morsom og sær.
Gud havner i koma, to engler forsøker å komme seg inn i himmelen igjen og må stoppes med alle midler. Alan Rickman er med, Jay og Silent Bob har kanskje noe med saken å gjøre. Ja, og hvis de ikke lykkes blir hele menneskeheten utslettet.
Historien leker med religion hele veien, og kan sikkert oppleves som støtende av de som mener Life of Brian er det. De er det vel ganske få av i dag, så for de fleste er dette ren underholdning med litt skyting, narkotika og slemme engler. Fin kombo for tette bihuler.Dette var faktisk det jeg klarte å komme på før hjernen sa stopp. Ergo: Har du filmtips til forkjøla kropper er du velkommen til å bruke kommentarfeltet.

Reklamer

Om Janne Bjørgan

Leser og skriver om hovedsaklig klassikere og fabelprosa, ser film og skriver litt om det også. En oppskrift i ny og ne. To bachelorgrader fra UiB, i medievitenskap og journalistikk.
Dette innlegget ble publisert i Film og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s