Tips & triks til Barcelonaturen

Årets sommerferie gikk til Barcelona! Det er andre gang jeg besøker byen, og her er noen råd og et kart med steder jeg anbefaler.

– Du kan drikke vannet i springen. Det er imidlertidig ikke like godt som det norske.
– Du kan spare en god del penger på å leie leilighet. Jeg har hatt god erfaring med Airbnb.
– Møt opp tidlig eller sent for turistattraksjonene.
– Dra i juni. Da ligger temperaturen på samme nivå som en varm, norsk sommerdag.
– Last ned Ulmons kart over Barcelona. Det kan brukes offline, i motsetning til Google Maps og Apples kart. Appen viser også hvor du er på kartet. Praktisk og økonomisk. Ved å lage en brukerkonto (gratis) kan du også finne Ulmons anbefalinger om Barcelona, og selv merke av steder du vil besøke.
– Lær deg litt spansk. Å kunne takke, hilse, be om regningen og forstå enkle spørsmål på spansk er verdifullt selv om Barcelona er en by hvor de aller fleste som har med turister å gjøre kan engelsk. Mange reisehåndbøker har en slik liste. Jeg anbefaler også å kjøpe en liten lommeparlør. Den er grei å ha når man vil slå opp ukjente ord som står i menyene.
– Gå på supermarked! Billig vin, brød, pålegg og grønnsaker, og det er gøy å se på utvalget.
– Ta t-banen! Selv om byen er forholdsvis liten blir man sliten i føttene. T-banen er ren, går ofte og er godt tilrettelagt med heis på de fleste stasjoner, og det er god skilting. Kjøp billett på automatene eller på nett, du kan velge engelsk språk. Om du tror du kommer til å ta banen minst tre ganger hver dag, kjøp reisekort for to, tre, fire eller fem dager. Kommer du til å reise mindre enn tre ganger hver dag lønner deg seg å heller kjøpe et klippekort for ti turer.
– Benytt deg av menytilbudene! I Barcelona spiser man en lett frokost, en stor lunsj type treretter mellom to og fire, og en mindre middag i rundt klokken ni. De fleste restauranter tilbyr en ferdigkomponert lunsj hvor du kan velge mellom retter til rundt €12,50. Kjøp en sandwich på kafeene mellom frokost og lunsj, og spar magen til treretteren.
– Trenger du tips til spisesteder, sjekk Tripadvisor. Et klistremerke fra dem i vinduet betyr ikke at maten er ypperlig, men på nettsiden kan du sortere anbefalte spisesteder etter hvor gode anmeldelser de har fått. Du kan også avgrense søket til gjelde spisesteder i nærheten av deg.
– Hvis du kun er i Barcelona for en langhelg, kan du ha god nytte av turistbussene. De har tre ruter som går hele dagen, og du kan hoppe av og på som det passer deg. Dermed kan du få med deg en god del mer enn om du skal gå rundt. Billett for en dag koster €26, for to dager etter hverandre €34. Kjøper du på nett får du de rimeligere.

På kartet har jeg merket av og kommentert spisesteder og attraksjoner jeg selv har besøkt og likte godt. Spør om du lurer på noe!

Reklamer

Om Janne Bjørgan

Leser og skriver om hovedsaklig klassikere og fabelprosa, ser film og skriver litt om det også. En oppskrift i ny og ne. To bachelorgrader fra UiB, i medievitenskap og journalistikk.
Dette innlegget ble publisert i Reise og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s