Bok 37 av 50: Dracula av Bram Stoker


Sa noen eksamensboble eller? Denne godbiten leste jeg ut for nesten en måned siden, og så eksploderte det på masterfronten. 

Men bedre sent enn aldri: Dracula er en lettlest, spennende, rar og til tider ganske mørk klassiker som jeg tenker appellerer til de som liker krim. Den er skrevet i brev- og dagbokform, og bytter mellom de forskjellige hovedpersonene. Det er et herlig grep, for det skaper så mye spenning! 

Det var også veldig morsomt å lese opphavet til alle vampyrbøker, tv-serier og filmer, og det var vel ikke til å unngå at det ble litt komisk med hvitløken og alle de andre mytene iblant. I 1897 var dette sikkert veldig skummelt!  

Og til tross for sin alder er den  overraskende grafisk og voldsom til tider. Den må ha bragt med seg en del oppstyr, for det er også en ganske selvstendig kvinne inne i bildet også. 

Les denne hvis du vil ha en underholdende klassiker. Og pris deg lykkelig over at Stoker ikke gikk for den opprinnelige tittelen på boka: The Undead. 

Reklamer

Om Janne Bjørgan

Leser og skriver om hovedsaklig klassikere og fabelprosa, ser film og skriver litt om det også. En oppskrift i ny og ne. To bachelorgrader fra UiB, i medievitenskap og journalistikk.
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Fabelprosa, Klassikere, Lest i 2016, Litteratur, Tea Time Readers og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Bok 37 av 50: Dracula av Bram Stoker

  1. Tilbaketråkk: Det beste og verste jeg leste i 2016 | Spindelvev

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s