Bok 4 av 40: Carve The Mark av Veronica Roth


Forfatteren bak Divergent-serien maler i Carve The Mark en ny historie som spør hvor forskjellige mennesker egentlig er, og om det går an å være bare god, eller bare ond.
Handlingen er satt på en fiktiv planet i verdensrommet hvor alle har en evne gitt til dem av «the current», en slags stjernestrøm som omslynger galaksen. Evnen bringer både godt og vondt med seg, spesielt for Cyra, som kan påføre andre smerte og alltid selv har vondt – noe boken har blitt kritisert for.

Jeg syns ikke Roth får det helt til. Boken varierer voldsomt i språklig og narrativ kvalitet. Det virker ikke som hun har jobbet seg helt gjennom ideen, for det er mye hun kunne tatt tak i istedet for å beskrive seg ihjel.

Les heller Divergent! Eller Saga hvis du vil ut i verdensrommet.

Reklamer

Om Janne Bjørgan

Leser og skriver om hovedsaklig klassikere og fabelprosa, ser film og skriver litt om det også. En oppskrift i ny og ne. To bachelorgrader fra UiB, i medievitenskap og journalistikk.
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Fabelprosa, Lest i 2017, Litteratur og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Bok 4 av 40: Carve The Mark av Veronica Roth

  1. fivrelden sier:

    Det du skriver her er interessant. Har ennå ikke lest den ennå, men på avdelinga mi er det vansklig å få den utlånt og ungdommene ønsker seg den ikke. Kanskje har den kommet ut litt for tidlig til å være gjennomarbeida nok.

    • Hm, det er interessant. På Instagram har jeg inntrykk av at en del leste den når den ble sluppet, men det dabbet veldig fort av. Det kan være kritikken den fikk, men science fiction kan jo også være en sjanger som fortsatt ikke er helt ‘pop’?

      Uansett, den skulle nok fått mer tid på seg. Jeg sitter igjen med en følelse av at Roth ikke helt visste hvor hun ville med historien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s