A Darker Shade of Magic av V.E. Schwab

Bok 9 av 40: Denne er så sykt verdt hypen den har fått! 

Leste de første sidene rett før helgen og endte opp med å sluke hele boka i løpet av den. Nå er jeg allerede 100 sider inn i oppfølgeren.

A Darker Shade of Magic handler om Kell, en av de siste magikerne som kan reise mellom de tre parallelle verdenene som er koblet sammen i byen London. Før fantes en fjerde, men der tok magien overhånd. Også handler den om Lila, en tyv med verdens beste selvtillit og en drøm om å bli sjørøver. Hun lever i den London vi kjenner, hvor magien er glemt. Kell kommer fra Red London, og har en lei uvane med å smugle med seg ting mellom verdenene. 

Schwab har spunnet en original og spennende verden med mange interessante karakterer. De er realistiske: sterke og svake, smarte og dumme. Hun skriver så entusiastisk og levende at det var litt forvirrende å se opp fra boken og oppdage at man ikke var i Red Londons brosteinsgater, men hjemme i sofaen. 

Så, herregud, les den! 

Reklamer

Om Janne Bjørgan

Leser og skriver om hovedsaklig klassikere og fabelprosa, ser film og skriver litt om det også. En oppskrift i ny og ne. To bachelorgrader fra UiB, i medievitenskap og journalistikk.
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Fabelprosa, Lest i 2017, Litteratur, Tea Time Readers og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s