Dyret av Heidi Furre

Denne boken var krevende å fordøye.

Dyret handler på overflaten om en litt engstelig og uforberedt kvinne som er gravid for første gang, men det er like mye en historie om kvinnekroppen i samfunnet. Og dette henger sammen, for hvor ofte ser vi bryster som spruter melk, og hvor ofte snakker vi om det faktum at kvinnekroppen kan lage et nytt menneske? Det gjør vi ikke, og Furre lykkes i å vise hvordan denne veldig kvinnelige opplevelsen er surrealistisk og fremmedgjort for hovedpersonen.

Boka er mer som en rekke opplevelser og tanker, enn en historie med begynnelse og slutt. Dét er ikke jeg helt begeistret for, alt blir liksom hengende i luften, uforløst. Men det gjør inntrykk, og som dere ser er det nok av passasjer i boka jeg vil ta vare på. Furre skriver så godt!

Om Janne Bjørgan

Leser og skriver om hovedsaklig klassikere og fabelprosa, ser film og skriver litt om det også. En oppskrift i ny og ne. To bachelorgrader fra UiB, i medievitenskap og journalistikk.
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Lest i 2018, Litteratur, Samtid og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s